Відбулася 18-та сесія Кіровоградської обласної ради: за які рішення голосували депутати (фоторепортаж)

Перегляди: 1730

Сьогодні, 6 жовтня, на 18-ій сесії Кіровоградської обласної ради депутати проголосували за ряд проєктів рішень, що стосуються, зокрема, реорганізації закладів, призначення керівників та розгляду петиції Театру корифеїв.

Про це стало відомо з онлайн-трансляції засідання 18 сесії Кіровоградської обласної ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Так, депутати Кіровоградської обласної ради проголосували за реорганізацію КНП “Обласний протитуберкульозний санаторій для

дорослих Кіровоградської обласної ради” та приєднання його до комунального некомерційного підприємства “Кіровоградський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Кіровоградської обласної ради”. Причиною такого рішення, зокрема, стало те, що заклад не має можливості укладати пакети медичних послуг. Таким же чином до фтизіопульмонологічного центру приєднали КНП “Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій Кіровоградської обласної ради”. Як зазначено у проєкті рішення, заклад приєднали у зв’язку із системними змінами та трансформаційними процесами у системі охорони здоров’я.

Проте такі рішення викликали жваву дискусію серед депутатів обласної ради, зокрема звучала теза, що таким чином санаторії взагалі можуть припинити своє існування.

Попри це, депутати проголосували за.

Кіровоградську обласну наукову медичну бібліотеку Кіровоградської обласної ради приєднали до Обласної універсальної бібліотеки імені Чижевського.

КНП "Олександрійський онкологічний диспансер Кіровоградської обласної ради" реорганізували шляхом приєднання до Олександрійської психіатричної лікарні.

Регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань Кіровоградської обласної ради приєднали до Кіровоградського обласного краєзнавчого музею як відділ музею.

КП “Регіональна інформаційно – поліграфічна агенція” приєднали до комунального підприємства по управлінню будинками Кіровоградської обласної ради.

Окрім того, депутати підтримали призначення керівників окремих комунальних закладів. Зокрема, призначили:

- Сергія Бабка на посаду директора Знам'янського психоневрологічного інтернату;

- Людмилу Боєвець на посаду директорки Єлизаветградківського психоневрологічного інтернату;

- Олену Богоявленську на посаду директорки Олександрійського геріатричного пансіонату з спеціальним відділенням ;

- Тетяну Валько на посаду директорки Знам’янського дитячого будинку-інтернату ІІ-ІІІ-ІV профілю;

- Сергія Кламта на посаду директора Власівського пансіонату для ветеранів війни та праці з геріатричним відділенням;

- Інну Лилу на посаду директорки Новомиргородського психоневрологічного інтернату;

- Ларису Педань на посаду директора Біляївського психоневрологічного інтернату;

- Віктора Швачку на посаду директора Онуфріївського геріатричного пансіонату.

Цієї сесії знову згадали про шахту "Схід ГЗК", яка тривалий час знаходиться у глибокій кризі. Депутати підтримали звернення до Кабміну "стосовно затримки рішення питань щодо виведення із глибокої кризи АП "Схід ГЗК".

Ще одним кадровим рішенням стало рішення про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Віталія Рибальченка. Підставою для рішення стала заява самого депутата.

Наостанок депутати голосували за розгляд петиції трудового колективу Театру корифеїв щодо припинення тиску на театр з боку обласної ради. Проєкт рішення підтримали.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN