У Кропивницькому провели літературні ігри (фоторепортаж)

Перегляди: 765

У Кропивницькому вчора, 4 листопада, на закритті сезону в творчо-волонтерському майданчику «Мир2.0» у рамках проєкту літературно-психологічного проєкту «ПереФарбований лис» відбулися літературні ігри.

«ПереФарбований лис» – це подкаст про переосмислення світогляду та поведінки українців через літературу, створений освітянкою Валентиною Мержиєвською та психологинею Марією Діденко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Проєкт, у якому ми досліджуємо світогляд та психологію українців через українські літературу, шкільну програму. Ми з Валентиною Моржієвською придумали його близько два з половиною роки тому і вже випустили близько 7 сезонів. Ми там перечитуємо твори шкільної програми і намагаємося розібратися з точки зору не літературознавців, а психологів. Це щось таке більш життєве, у наших випусках ми на намагаємося приділити увагу тому, наскільки ці стратегії поведінкові, чим ми можемо їх підсилити, як впливає історичний бекграунд. І весною, коли ми робили випуск про футуристів, ми вигадали формат літературних ігор. Ми вирішили зробити такий формат, у якому ми більше заглиблюємося у сюжети, твори через сюжет ігор. Сьогодні ми проводимо гру за мотивами «Кайдашева сім'я » та за механікою гри DND, тобто гравці вживаються у роль персонажів, пробують, чи можна було повернути сюжет інакше», – розповіла співзасновниця подкасту «Перефарбований лис» Марія Діденко.

Деталі – у фоторепортажі Ігоря Філіпенка.