У Кропивницькому кошти, передбачені на ялинку, міськрада спрямувала ЗСУ

Перегляди: 2333

Цьогоріч Кропивницька міська рада замість купівлі міської новорічної ялинки, вартістю 3 млн грн, спрямувала виділені кошти для потреб ЗСУ.

Про це під час брифінгу повідомила начальниця управління культури та туризму Кропивницької міської ради Анна Назарець.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Щодо запитів на новорічну ялинку: два роки тому наша новорічна ялинка постраждала, і в минулому році ми її не встановлювали. В цьому році управлінням культури були подані бюджетні запити та пропозиції. Проте, разом з бюджетною комісією та громадянами було вирішено передати передбачені 3 млн грн для потреб ЗСУ», - розповіла Анна Назарець.

Як зазначила посадовиця, замість однієї великої прикрашатимуть ялинки на площі перед міською радою. Додатково на площі Героїв Майдану будуть встановлені та прикрашені ялинки на честь міст-героїв.

«Встановлення ялинок на площі Героїв Майдану на честь міст-героїв не перешкоджатиме Алеї пам'яті. Розпочнеться прикрашання центральної частини міста з 18 грудня. Самі ялинки ми будемо прикрашати до 25 грудня, тобто до Різдва. З міського бюджету кошти на облаштування не передбачені. Окрім того, ми звернулись до місцевих підприємців з проханням придбати святкові гірлянди. Сподіваємось, вони відреагують на наше прохання», - акцентувала посадовиця.

Зі слів очільниці, облаштуванням займатиметься КП «Міськсвітло». Приблизну вартість облаштування не озвучили.

«Цим займатиметься комунальне підприємство «Міськсвітло». Позаминулого року вартість облаштування прикрасами двох площ обійшлась в 100 тис. грн. Я не знаю як буде цього року, адже ціни на паливо підросли. Але, комунальне підприємство власними ресурсами буде проводити облаштування», - зазначила Анна Назарець.

Також до Дня Святого Миколая, який цьогоріч святкується 6 грудня, планується облаштування комплексу локацій у вигляді містечка та фотозони. Зі слів чиновниці, підприємці на площі перед міською радою встановлять «будиночки», де буде проходити святкова торгівля новорічною атрибутикою. Окрім того, 6 грудня в туристично-інформаційному центрі запрацює резиденція Святого Миколая з 10:00 по 18:00, де за вірш будь-яка дитина зможе отримати солодкий подарунок. Орієнтовна загальна вартість закуплених подарунків - 15 тис. грн.

До того ж до зимових свят очікуютьється низка заходів, зокрема ярмарки.