У Кропивницькому відкрили виставку картин з клаптиків, присвячену містам України (фоторепортаж)

Перегляди: 1511

У Кропивницькому в Музеї мистецтв відкрили мандрівну виставку картин у техніці квілтингу або клаптикового шиття - «Міста Герої».

Авторкою та координаторкою проєкту є киянка Тетяна Олійник за підтримки Асоціації майстрів клаптикового шиття України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На роботах зображені міста України у техніці квілтинг. Квілтинг - вид мистецтва з художнього зшивання та вистьобування дрібних шматочків тканини, поєднаний з вишивкою та іншими видами рукоділля.

До проєкту долучилася 21 майстриня з різних міст України. На творах представлені сюжети з різних міст: фрагмент мозаїки з льодового палацу в Сєвєродонецьку, який знищили вороги, в роботі про український Енергодар - фото на тканині з реальних подій, є точна копія вітражів київського фунікулера, кримські серпантини, маріупольський порт та кропивницький театр.

Загалом, це 21 унікальна художня робота, що символічно обʼєднала українські міста - ті, що пережили окупацію, зруйновані ворогом, тимчасово окуповані та відносно безпечні тилові.

За словами Тетяни Олійник, це вже другий й проєкт, до якого долучились майстри клаптикового шиття з різних куточків України. Цей проєкт, як і перший, був задуманий в першу чергу для майстрів, аби їх підтримати.

Мистецький проєкт представили раніше у Києві та Черкасах, після Кропивницького перемістять до Дніпра. Переглянути роботи можна у Музеї мистецтв до 15 січня.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.