У Голованівській громаді на підвищення енергоефективності ліцею витратили понад мільйон гривень

Перегляди: 485

У селі Троянка Голованівської громади понад мільйон гривень витратили на підвищення енергоефективності приміщення ліцею.

Про це повідомив голова Голованівської селищної ради Сергій Цобенко у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Температурний режим в їдальні ліцею не відповідав вимогам останні декілька років, а придбання теплових пушок та установка радіаторів опалення не покращили ситуацію.

В експертному звіті про будівлю їдальні вказано на те, що вікна, двері, які були встановлені у 2008 році втратили свої теплоощадний властивості, в приміщенні з'явився конденсат та пліснява.

У 2023 році депутати прийняли рішення про виділення коштів в сумі 1 161 300 грн на заміну дверей та вікон на сучасні з подвійним енергоощадним склопакетом.

Також для їдальні придбали пароконвектомат для організації здорового харчування дітей.

Крім того, провели заміну вікон на пластикові в гуртожитку, який знаходиться в селі Троянка. Там проживають внутрішньо переміщені особи.

Як додатково повідомив Сергій Цобенко у Фейсбуці, віднедавна на території школи у селі Троянка розмістився заклад дошкільної освіти з модульною котельнею, новою системою опалення від Ocha Ukraine, компактним сховищем для дров та енергоощадний вікнами та дверми, встановленими коштом місцевого бюджету.

Також в садочку є: затишні їдальня, ігрова кімната, сучасний санвузол та тепле й надійне бомбосховище.