У бібліотеці імені Чижевського відзначили її 125-річчя (фоторепортаж)

Перегляди: 1444

Сьогодні, 15 лютого, в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського відзначили 125-ту річницю відкриття.

Директорка Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського Валентина Животовська розповіла CBN про захід: «Сьогодні у нас велике свято, ми святкуємо 125 років з дня заснування нашої бібліотеки - головної бібліотеки регіону. Ми підводимо для себе певні підсумки та розуміємо наскільки ми змінились, як змінились наші читачі, думаємо про те, що ми вже маємо та, що хочемо зробити. Нас цінує керівництво області, тому нас вітатимуть і від Міністерства культури, і від Державного агентства мистецтв та мистецької освіти, сьогодні буде дуже багато партнерів, які допомагають нам організовувати роботу бібліотеки».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Єлисаветградська громадська бібліотека відкрила свої двері відвідувачам 15 лютого 1899 року.

На 1 січня 1900 року в бібліотеці налічувалось 2572 книги з богослов’я та філософії, психології, логіки, педагогіки, історії, бібліографії, археології, історії літератури, критики, публіцистики, історії мистецтв, мовознавства тощо – всього по дванадцяти розділам, до яких того ж року додались ще три.

На сьогодні книжковий фонд бібліотеки нараховує понад 800 тисяч примірників 43 мовами світу. Торік книгозбірню відвідали понад 180 тисяч людей, а користувачам видали понад 716 тисяч примірників.

Протягом року в стінах бібліотеки провели три з половиною тисячі заходів офлайн і більше півтори сотні онлайн. Це книжкові та художні виставки з презентаціями, читання, відкриті лекції та літературні вечори, тренінги з цифрових технологій та багато інших заходів.

«Ми пишаємось тим, що ми головна бібліотека області, але це велика відповідальність, ми маємо понад 500 бібліотек, які нам підпорядковуються, ми повинні прописати стратегію, маємо бути на крок попереду, обмінюватись досвідом, і я думаю що в нас це непогано виходить», - підсумувала Валентина Животовська.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.