Жителі Помічної заявляють про жорстоке поводження з безпритульними собаками в громаді (фото)

Перегляди: 1430

Жителі Помічної у соцмережах учора, 21 лютого, заявили про жорстоке поводження з безпритульними собаками на вулиці.

Як йдеться в дописі у Facebook, у місті Помічна комунальники жорстоко поводяться з безпритульними собаками.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Кіровоградська область, Новоукраїнський р-н, місто Помічна, знущаються над собаками. Місцеві жителі кажуть, що таке відбувається постійно. Дуже жорстоко собак забирають з вулиць», - зазначають у повідомленні жителі громади.

Як припустили місцеві жителі, собак, ймовірно, забирають для евтаназії та жорстоко бʼють їх, коли відловлюють.

Голова Помічнянської міської ради Микола Антошик щодо цього питання у своєму відеозверненні у Facebook повідомив: «Я особисто виносив пропозицію про виділення коштів на спорудження у нас в місті притулку для собак, але, на превеликий жаль, її не підтримали. У нас з’явилось багато зграй, з якими треба боротись».

За словами Миколи Антошика, вилучені 21 лютого тварини перебувають у Муніципальному центрі контролю благоустрою. Одну з тварин має забрати чоловік, який збирався взяти собі собаку, а іншу запропонували жительці Помічної, яка просила поінформувати про наявність вилучених тварин.

Микола Антошик додав, що міськрада відкрита до пропозицій та допомоги волонтерів, які хочуть допомогти тваринам, а охочі взяти собі безпритульну тварину можуть залишити свої контактні дані в міській раді або в інспектора з благоустрою.

Речниця ГУНП в Кіровоградській області Віталіна Бевзенко повідомила СBN, що поліція зареєструвала інформацію щодо ймовірного жорстокого поводження з тваринами та за даним фактом проводиться перевірка.

[caption id="attachment_179231" align="alignnone" width="640"] Фото: фейсбук-сторінка Катерини Івчук[/caption]