На війні з росією загинули воїни з Кіровоградщини

Перегляди: 20489

На війні з росією загинув Володимир Орел з Новгородківської громади та Андрій Байбуз з Компаніївщини.

Новгородківська громада у Facebook повідомила, що загинув житель села Новомиколаївка, молодший сержант Володимир Орел, 29 липня 1973 року народження. Він загинув 19 лютого 2024 року на Запорізькому напрямку під час виконання бойового завдання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про церемонію поховання повідомлять додатково.

[caption id="attachment_179442" align="aligncenter" width="333"] Володимир Орел[/caption]

Компаніївська громада у Facebook сповістила, що 24 лютого провели в останню путь Андрія Байбуза.

Народився Андрій Сергійович 15 листопада 1986 року в селі Мар’ївка. У 2003 році закінчив Мар’ївську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, потім продовжив навчання у ПТУ №9 в місті Кропивницький за спеціальністю «Оператор комп’ютерного набору».

6 квітня 2006 року вступив до лав Збройних Сил України за контрактом. Учасник миротворчої місії в КФОР (міжнародні сили під керівництвом НАТО, відповідальні за забезпечення стабільності в Косово) у 2010 році, також брав участь в АТО. Під час військової служби здобув вищу освіту у Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Одружений. Має низку нагород, серед яких: Медаль НАТО «За службу миру та свободи», Орден Данила Галицького. Разом з дружиною виховував двох доньок.

Майор, командир батальйону логістики військової частини Андрій Байбуз загинув 21 лютого 2024 року внаслідок ракетного удару по населеному пункту Чорнобаївка Херсонської області.

[caption id="attachment_179441" align="aligncenter" width="640"] Андрій Байбуз[/caption]