Голованівський ліцей отримав новий автобус

Перегляди: 1844

Голованівський професійний ліцей Кіровоградської обласної ради в рамках гуманітарної допомоги отримав великогабаритний автобус.

Про це повідомила Кіровоградська обласна рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Голованівський професійний ліцей Кіровоградської обласної ради ввійшов до групи навчальних закладів Кіровоградщини, які в рамках гуманітарної допомоги від Представництва України при Європейському Союзі отримали великогабаритні автобуси для перевезення учнів.

Як повідомляється, минулого року міжнародні благодійні організації та Представництво України при ЄС запропонували Департаменту освіти і науки Кіровоградської ОВА надати автобуси школам нашого регіону, які віддали свої шкільні автобуси на потреби Збройних Сил України, а також – закладам профтехосвіти, які мають проблеми з підвезенням учнів.

Голованівський професійний ліцей подав заявку на участь у цій програмі, оскільки навчальний заклад раніше взагалі не мав автобусу, тоді як у ліцеї навчається понад 200 учнів, які проживають на території Голованівського району.

Ліцей планує використовувати автобус для підвезення учнів із віддалених населених пунктів до Голованівська у понеділок, і для розвезення вихованців по домівках у п'ятницю.

Також стане можливим підвозити учнів до пунктів Національного мультипредметного тестування або возити школярів на профорієнтаційні екскурсії до підприємств та закладів вищої освіти області.

Автобус обладнаний механізмом для завантаження інвалідних візочків.

Транспортний засіб може працювати на безпечному для довкілля біопаливі.