На Кіровоградщині побилися очільниця села і секретар сільради

Перегляди: 3037

Наталка Маринець, «Кіровоградська правда»

У селі Степанівка Устинівського району побилися дві чиновниці. Стосунки з’ясовували через земельні питання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Селяни скаржаться, землю в селі роздають несправедливо. Через це зібралися на сходку. Мовляв, одним ділянки виділяють, а іншим – ні. Ані голова, ані секретар сільради на сходку не прийшли – обидві лікуються після сутички. В одної струс мозку і перелом мізинця, в іншої – гіпертонічний криз.

– Вона мене хапає за палець правої руки, за мізинець… Зламала мені палець… Взяла за волосся, почала бити головою об стіл. У мене стояла чашка з чаєм каркаде. Я взяла цю чашку і хотіла їй вилити якось межиочі, і зачепила їй трохи лоба, – розповідає про бійку секретар Степанівської сільської ради Ольга Варенюк.

Очільниця села Валентина Поліщук має свою версію конфлікту. Жінку вдруге обрали сільським головою.

– Вона почала мене ображати. Каже: «Ти береш долари! Ти береш по 500 доларів». Я кажу, вибачте, не стрималася: «Якщо я їх брала, хай тебе чорти беруть!». От так не стрималася. І почалася у нас перепалка. Вона тоді каже: «Я на телефон буду писати». Я хотіла телефон забрати, а вона лівою рукою на мене замахнулася… Я схопила її за руку гарненько. Я фізрук колишній. Вона тоді правою рукою бере чашку і б’є мене по голові. Кров хлинула, а вона вивертає чашку і кричить: «Це чай, чай, дивись, чай…», – говорить Валентина Поліщук.

Обидві чиновниці зізнаються, суперечки між ними виникали й раніше. Цього разу завелися через протокол засідання сесії і звинуватили одна одну у махінаціях.

Обидві жінки після бійки звернулися до правоохоронців. Поліція заяви зареєструвала.

– До Устинівського відділення поліції звернулися з заявою про побиття дві місцеві жительки. За даним фактом можу пояснити також, що інформацію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 125 кримінального кодексу України. Обставини пригоди з’ясовують слідчі, – прокоментував начальник сектору превенції Устинівського відділення поліції Василь Вознюк.

На сходці жителі села вирішили створити громадську раду. Орган уповноважили провести перевірку сільради.

– Уже створили громадську раду. Громадська рада тепер матиме право зробити усе. Зробить аудит повністю сільській раді, – додає фермер, житель села Степанівка Володимир Гребенюк.