Поради меру Кропивницького Андрію Райковичу

Перегляди: 1500

Юхим Мармер, «Україна-Центр»

Через кілька днів наш Єлисаветград-Кіровоград-Кропивницький відзначить своє 265-річчя. Прозвучить величезна кількість святкових промов, яскравих привітань і добрих побажань. Редакція «УЦ» вирішила долучитися до цього хору і, як зазвичай, нестандартно. Ми запропонували нашим експертам дати в переддень свята всього одну пораду меру міста Андрію Райковичу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олена Кваша, телепродюсер:

- 25 000 кроків містом щодня, і всім буде суцільна користь! Впевнена.

Микола Цуканов, галерист:

- Якщо тільки одна порада, то... Починати свій день з одного з ринків (їх багато), де отримуйте достовірну інформацію про те, чи є поліпшення в житті міста і що потрібно змінити на краще.

Костянтин Яриніч, медик, народний депутат Верховної Ради восьмого скликання:

- Хочеться, щоб місто нарешті почало очищатися від МАФів і потворної реклами. Поки бачу лише торгівлю землею для їх розміщення.

Руслан Стадніченко, політолог:

– Скоріше не порадив би, а побажав, щоб наш День міста відбувся без надзвичайних подій і приніс задоволення городянам своєю святковою програмою.

Вадим Мурований, керівник інформагентства:

- Балотуйтеся на другий термін!

Андрій Гардашников, медик:

– По можливості любити критику, спокійно на неї реагувати, сортувати на те, що пусте, та те, що може допомогти підвищити якість роботи.

Олена Нікітіна, журналіст:

- Порада, як перед іспитом: відпустити ситуацію. Не прагнути все дофарбувати, доасфальтувати, доозеленити. Раджу Андрію Павловичу відчути кайф від того, що зроблено. А зроблено, всі знають, ох як багато. Хай не переживає, не нервує, а радіє і святкує разом з усіма. Впевнена, що він пишається реалізованими проектами.

От би ще заспівав чи навіть станцював, наприклад, на відкритті арки.

Олена Шворак, тележурналіст:

– Я б порадила лише одне – і це крик душі! Розібратися з тепловими монстрами раз і назавжди. Спонсорувати неефективні теплогенеруючі підприємства – це десятки мільйонів гривень на рік у прірву. Це неефективні технології, гігантські витрати та величезні тарифи. Краще б перевели залишки побутових абонентів на автономки, а соцсферу – на модульні котельні. Бо переритий тепловиками в багатьох місцях новий асфальт на вулиці Чорновола – це просто біль. Якщо Андрій Райкович хоча б почне це робити, то свій голос на прийдешніх виборах точно віддам за нього.

Василь Даценко, історик, краєзнавець:

– Так тримати! Щодня цікавитися проблемами водоканалу.

Андрій Богданович, телеведучий, блогер:

- Є мери, яких пам'ятають (Мухін, Нікулін, Цимбаревич, Саінсус), а є й інші, які залишають після себе знаки (площа Пузакова, «золотий» міст Марковського.) Постарайтеся, Андрій Павлович, зробити Кропивницький комфортним для городян. З деревами, чистими водоймами, відреставрованими водопроводом і каналізацією, з робочими місцями. Щоб у Кропивницькому хотілося жити. Щоб пам'ятали.

Інна Дорошенко, актриса:

- Приймаючи складні рішення, не можна рубати з плеча, а значить, треба бути терпимим, стриманим і вчасно випустити пар. Якщо стане складно, приходьте в театр, у виставах часто можна побачити себе з боку, може, це і буде для вас моментом істини. Удачі Вам, дорогий мер! Але якщо чесно, складно заздрити Вашій нелегкій роботі!

Сергій Полулях, журналіст:

– Дати «УЦ» відверте інтерв’ю про роботу мера, про очікування і дійсність, про досвід, який згодився та який виявився зайвим, про вплив політики і лялькарів на міські справи, про столицю і провінцію, про патріотизм і популізм, про те, яким повинне бути місцеве самоврядування і яким воно є насправді, що заважає і щоб змінив у законах про самоврядування, про досвід попередників на посаді міського голови і перспективи міста.