Мер Кропивницького Андрій Райкович: «Місто втратило через карантин 45 мільйонів гривень»

Перегляди: 1155

Сергій Полулях, «Україна-Центр»

Саме стільки втратив бюджет міста через карантинні пільги для підприємств малого та середнього бізнесу, і це тільки в першому півріччі. Про це заявив під час апаратної наради мер Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

При цьому Андрій Райкович жодним чином не збирається припиняти реалізацію програм соціально-економічного розвитку, хоча фінансова складова і внесла свої корективи: «Балашівська промзона й вулиця Металургів у селищі Новому є надзвичайно важливими стратегічними завданнями. Проєкт має бути якісно виконаним і через інвестиційні державні програми, на будь-яких умовах, капітальний ремонт вулиці Металургів має бути виконаний в наступному році – з тротуарами, освітленням, новим асфальтовим покриттям і зупинками громадського транспорту».

Крім цих напрямків, мер розпорядився активізувати роботи на Полтавській. Андрій Райкович зазначив, що місто не має поділу на партійні округи, тому кожна вулиця і будинок однаково важливі для надання якісних житлово-комунальних послуг. Комунальники повинні взяти на себе відповідальність за освітлення під'їздів та приведення до ладу прибудинкових територій, а не чекати, поки почнуться вибори і лампочки будуть, умовно кажучи, вкручувати кандидати.

До речі, за останню каденцію освітленість міста стала однією з найяскравіших програм. Починаючи з 2016 року, кількість світлоточок зовнішнього освітлення майже потроїлася і була доведена до 14 тисяч штук, які вже освітили 81 вулицю. У наступному році планується змонтувати ще 3 тисячі енергозберігаючих ламп від НПО «Радій», з яким місто встановило взаємовигідне співробітництво.

Під час наради мер кілька разів звертав увагу працівників ЖЕО на необхідності бути уважнішими до проблем людей, в тому числі й у плані обслуговування відвідувачів, догляду за дитячими майданчиками, під'їздами і благоустрою.

Андрій Райкович з тривогою зазначив зростаюче напруження на інфекційному напрямку, оскільки Covid-19 нікуди не подівся, а в зоні ризику знаходяться як управління міськради, так і ринки, особливо стихійні. Поки не створені ліки від хвороби і не ліквідовані причини її виникнення, нам лишається суворо виконувати карантинні заходи.