Від чого найчастіше вмирають на Кіровоградщині

Перегляди: 6625

Геннадій Рибченков, «Україна-Центр»

Тема для порівняльного аналізу, звичайно, в міру коректна. Але все ж, що більше вбиває українців - коронавірус чи інші чинники? Онкологія, ДТП? Ми спробували знайти всю статистику і порівняти.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Насправді, звісно, найбільше наших земляків вмирає від серцевих захворювань і проблем з системою кровообігу. До 400 тисяч на рік по всій Україні йде з цих причин - це офіційні дані Національної академії медичних наук України. А всього в Україні щорічно ми втрачаємо приблизно 570 тисяч.

У Кіровоградській області щорічно вмирає 15 з половиною тисяч, згідно з офіційною статистикою. При цьому тисячі, точніше десятки тисяч наших земляків працюють у Києві, зберігаючи місцеву реєстрацію. І в Одесі, Дніпрі, Харкові... Не менше в Польщі та інших країнах. Вони теж, на жаль, іноді йдуть в інший світ, і їхні смерті реєструються за місцем проживання або... ніде не реєструються у нас. Страшно, що на Кіровоградщині на рік помирає понад сотню маленьких дітей. Через різні причини - від серйозних хвороб до купання без нагляду дорослих. А дорослі все ж частіше помирають через серцеві захворювання.

А що ж бридкий коронавірус?

За офіційними даними на 12 січня, за весь час пандемії в Кіровоградській області заразилося 8 тисяч 966 осіб. Ця цифра - ганьба і вирок усій нашій системі статистики та медичного обліку. У нас в одній невеликій редакції тільки офіційно перехворілио троє, у всіх родичі і близькі, друзі, знайомі полежали на лікарняному ліжку. Просто у багатьох діагноз був «двостороння пневмонія». З чого б це в один рік двосторонньою пневмонією перехворіло стільки, скільки за майже 30 років не хворіли?

Думайте самі, вирішуйте самі.

283 жителі області вже полягло від ковіду. Це МОЗ каже. Видужали 5054.

Всього по Україні на 12 січня померло від цієї нової зарази вже 20 тисяч 19 осіб. Це менш ніж за рік, як у нас визнана пандемія і розпочато захисні заходи типу карантинів усіх видів. Перший карантин у нас розпочався 12 березня 2020 року. За весь час були інфіковані 1 мільйон 124 тисячі 430 українців.

Деякі кажуть, що у нас більше в ДТП людей гине. Це не так. У минулому році в Україні в дорожньо-транспортних пригодах загинули 2 тисячі 842 людини. У сім разів менше, ніж від «корони». Але серед них 138 дітей...

Ну і, звичайно ж, величезний «урожай» стара з косою зібрала по онкологічних лікарнях. Близько 80 тисяч українців померло торік через різні пухлини... СНІД разом з туберкульозом насправді забирають приблизно 9 тисяч жителів України по всій країні на рік.

Так що не тільки від коронавірусу вмирають - є й інші причини закінчити своє життя передчасно. Просто бережіть себе і своїх близьких...