Вакцинація, ями, гідпровипробування... Мер Кропивницького на апаратці роздав на горіхи

Перегляди: 2347

«Україна-Центр»

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович давно не був таким жорстким, як на черговій нараді у виконкомі. Дісталося багатьом.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Вакцинація. Нас надзвичайно турбує ситуація в місті. Не ті темпи, не ті обсяги, не та реалізація. Я розумію, що не все від нас залежить, але даю розпорядження щільніше працювати з областю. Місто, де живе майже 236 тисяч, більшість підприємств знаходиться, щільність населення найвища, повинно отримувати більше вакцин. Такими темпами вакцинації, як сьогодні, у нас не виробиться колективний імунітет ще дуже довго. Готуйте звернення до області, міністрів, народних депутатів за підписом міського голови. Інакше ніяк, тому що всю відповідальність за цей процес взяла держава, а ми нічого не можемо. Але ми хоч маємо право точно знати - коли і в яких обсягах ми отримаємо вакцини? Дайте хоч інформацію!

Ми повинні всім рухомим складом вийти на ремонт доріг. Мобілізувати весь ресурс. І вести контроль за кожним ямковим ремонтом, особливо після ремонту комунальниками своїх проблем! На кожній дільниці, де йде ремонт, повинні бути відповідальні, потрібно залучати спецінспекцію і Нацполіцію.

На вулиці Шевченка місяць носом тикав - три ями не могли залатати. Залатали, а між ними вже траншеї по сорок сантиметрів! Не вистачило дві лопати асфальту?

Колеги з водоканалу, ваша вода коштує, як "Кока-кола", а ви не можете нормально після себе прибрати? Розберіться зі своїми підрядниками. А то ми звернемося в прокуратуру, там розберуться. Це ж народні гроші!

Ніяких більше ямкових ремонтів у місті без підписання акту виконаних робіт нашим представником!

Не можу не прокоментувати ситуацію з гідровипробувань які проводить "Теплоенергетик". Я сам маю досвід роботи з гідросистемами. Передайте відповідальному інженеру чи кому там, який проводив останні випробування, що я його особисто звільню. Хто додумався дати такий високий тиск? Після сезону добиваємо на смерть те, що ще залишилося? Це спланована диверсія! Я особисто вам не раз говорив, Олександре Семеновичу, що ситуація нездорова, не ті люди працюють. Які гідровипробування навесні? Що хотіли перевірити? Що труби відпрацювали три терміни експлуатації? Не кажучи вже про небезпеку транспорту, яку створили на рівному місці! Розберіться зі своїм персоналом.

Хочу нагадати ЖЕКам і КП "Благоустрій" про необхідність косити траву. Покосити за цей тиждень місто! Парки, сквери. Працювати з власниками територій. Завдання першочергове. Спецінспекції в рази підвищити контроль за землями в оренді! А то оренду не платять, а тільки бігають за зміною цільового призначення, щоб кіосків наставити. Нехай утримують території як слід, а то будемо розривати договори.

По ремонту найважливішої вулиці - Вокзальної. Колеги з "Дніпро-Кіровоград", коли ви почнете виконувати свої зобов'язання по ремонту? Ви затримуєте масштабні дорожні роботи зі своєю новою ниткою водопроводу. Де вона? Далі буду вимагати жорсткіше і більш принциповою!»