Як триває «оптимізація» роботи обласного водоканалу «Дніпро-Кіровоград»

Перегляди: 3956

На шляху до мети — ефективної роботи для споживачів — на обласному комунальному виробничому підприємстві «Дніпро-Кіровоград» з’явилися нові керівні посади, iPhone, телевізор і Lexus.

У 2021 році в ОКВП «Дніпро-Кіровоград» відбулося кілька хвиль скорочень. Керівництво пояснювало їх як оптимізацію чисельності персоналу з метою зменшення навантаження фонду оплати праці на тарифи (один з наслідків реалізації проектів за кредитом Світового банку). Загалом роботу втратили 49 працівників (46 робітників, троє пішли з інженерно-технічних посад).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Паралельно тривав інший процес.

У квітні 2021-го в компанії з’явилися дві керівні посади - заступник генерального директора з економічних питань і начальник служби будівництва та технічного нагляду. Першу обійняв близький до голови облради Сергія Шульги Олександр Пісний, другу — товариш ексголови ОДА Андрія Балоня Дмитро Бакаєв.

У травні 2021-го - плюс ще одна посада з розряду керівних. Начальником відділу безпеки служби безпеки та охорони став колишній працівник прокуратури Віталій Вергелес.

У липні створюються служба внутрішньої безпеки (її начальником перевели Вергелеса) і ще одна нова посада - провідний інженер служби внутрішньої безпеки, на яку прийняли Володимира Позняка.

28 грудня в. о. генерального директора став Олександр Пісний (про те, що його призначення можна трактувати як незаконне, ми вже писали). «На сьогоднішній день для мене першочергові завдання – це отримати технічний та фінансовий результат, – говорив він. - Встановити бачення динаміки підприємства, його розвитку та отримати той ефект, завдяки якому ми зможемо говорити про зниження тарифу і абонплати».

З цією метою Олександр Пісний видав чотири накази: «Про зменшення витрат електроенергії», «Про заходи зі зменшення втрат і витрат води», «Про оновлення автопарку», «Про кадрову оптимізацію».

«Ці накази для мене означають початок шляху до мети: позитивного результату для всіх – і працівників підприємства, і споживачів, - пояснював новопризначений керівник. - Я не звик кидати слів на вітер, я люблю отримувати задоволення від результатів своєї діяльності. Ну а коли виходжу зі свого кабінету – стаю таким же споживачем, як і всі люди. Тому маю ціль – зробити діяльність ОКВП "Дніпро-Кіровоград" максимально ефективною, стабільною та прогресивною».

Прогрес не забарився. Вже у лютому підприємство придбало смартфон Apple IPhone 11 128 Gb з захисним пакетом та поклейкою захисної плівки вартістю 22 996 грн, телевізор Xiaomi Mi TV P1 43 за 23 998 грн і презентаційну стійку Сharmount CT-FTVS-T11 (16 999 грн). Все нове, сучасне, ефективне і, напевно, підпадає під «зменшення витрат електроенергії».

Щоб «оновити автопарк», ОКВП «Дніпро-Кіровоград» уклало договір оренди на авто Lexus RX 330.

Дію наказу «Про заходи зі зменшення втрат і витрат води» можна регулярно спостерігати у різних куточках Кропивницького. Варто лише зайти у телеграм-групу «Безпечне місто».

Ну а про оптимізацію читайте вище. І майте на увазі, що процес не закінчився. У грудні-лютому штатний розпис поповнився ще кількома рядками: радник генерального директора, заступник начальника відділу реалізації послуг юридичним особам, провідний інженер служби внутрішньої безпеки, провідний інженер та провідний інженер-інспектор.

Далі буде?