Майор ЗСУ став Героєм України посмертно за подвиг у небі над Кропивницьким. Восьмий день війни

Перегляди: 11647

Близько п’ятої ранку 24 лютого 2022 року російські війська атакували Україну. Президент РФ Володимир Путін назвав це «спеціальною операцією», покликаною «звільнити Україну від нацистів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сайти Новоукраїнської громади та Голованівської селищної ради не працюють, повідомляє кореспондент CBN.

****

Окупанти зламали сайти Знам’янської та Катеринівської громад.

****

На Кіровоградщині намагаються вирішити питання заторів на блокопостах.

****

Координаційний центр «Олександрія» сьогодні, 3 березня, спорядив дві машини на фронт і продовжує приймати допомогу.

****

Ведуча телеканалу «Вітер» Анастасія Мусатенко зв’язалася з кількома своїми друзями, які нині живуть за кордоном.

За посиланням – відео. Для тих, хто не може через ті чи інші причини подивитися, ми зробили текстові розшифровки записів з невеликими правками, які не впливають на зміст.

Ми не самі – і це найголовніше!

****

Кропивницький, восьмий день війни: фоторепортаж Ігоря Філіпенка.

Більше світлин - за посиланням.

****

****

Аби не втрапити під ворожі ракети, які в інших містах ворог пускає по мирному населенню, вже давно не розрізняючи військові об’єкти від житлових будинків, діти з кропивницького Будинку дитини майже переселилися у підвали.

****

Комітет правоохоронної діяльності Верховної Ради зняв усі обмеження на застосування вогнепальної зброї цивільним населенням для відсічі збройної агресії РФ/іншої країни на час воєнного стану. Крім того, комітет посилив відповідальність за мародерство.

****

«Ми попереджали, що будемо конфісковувати автівки у п’яних водіїв, і робимо це. Вночі перший “герой” пішов додому пішки», – написала Марія Чорна. Також вона знову нагадала, що в області діє «сухий закон». Усіх, хто його порушує, у тому числі й самогонщиків, будуть карати.

****

У Світловодську рибопромислове підприємство «Дніпровське» на базі місцевого ресторану «Бренд» запускає консервне виробництво. Рибопромисловці закликають долучатися до ініціативи та організовувати міні-виробництва на базі їдалень або ресторанів. Рибу та банки об‘ємом 0,3, 0,5 та 1 л для консервування нададуть. Звертайтеся: +380 (96) 321 14 13.

****

Кожен, хто через війну став безробітним, гарантовано отримає 6,5 тисячі гривень допомоги.

****

Контролери «Кіровоградгазу» у період воєнного часу не обходять квартири споживачів за будь-яких причин. Планові роботи з установки або заміни лічильників також не проводяться.

Наразі працює лише аварійна служба, і виїжджає вона лише за особистим викликом споживача.

У підприємстві наголошують: якщо незнайомі люди намагаються зайти у помешкання, назвавшись співробітниками «Кіровоградгазу», необхідно повідомити про це правоохоронців.

****

****

За останній тиждень Кіровоградська область прийняла 5000 переселенців, з них 1300 – діти.

****

Вчора, 2 березня, запустили єдине Інтернет-радіо без тарифікації – radioplayer.ua з єдиними новинами.

****

****

Як минула ніч на Кіровоградщині. З 2:05 до 2:40 на території всієї області лунали сирени - повітряна тривога. Зранку стало відомо, що Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України (посмертно) пілоту СУ-27 майору Степану Чубану - за те, що він відволік на себе ворога в небі над Кропивницьким.