Окупанти ледь не спричинили ядерну катастрофу. Хроніка дев’ятого дня війни

Перегляди: 4071

Близько п’ятої ранку 24 лютого 2022 року російські війська атакували Україну. Президент РФ Володимир Путін назвав це «спеціальною операцією», покликаною «звільнити Україну від нацистів».

У ніч на 4 березня російські танки розстріляли АЕС (найбільшу в Європі) у Енергодарі. Станом на момент, коли пишеться цей текст (9:47 4.03.2022), пожежі там уже немає, ядерні реактори в нормі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Всеукраїнське об’єднання учасників АТО «Українці – разом!» разом з мережею магазинів ПрАТ «Водафон Україна» надали допомогу територіальній обороні Кропивницького.

****

https://cbn.com.ua/2022/03/04/yak-u-kropyvnytskomu-vidpovidayut-okupantam-fotoreportazh/

****

І це лише кілька історій про життя одного маленького підвалу. А таких, чи більш важливих, історій - тисячі по всій Україні! І головною ознакою є безумовна людяність.

****

Операторка телеканалу «Вітер» Катерина Савінова з сином, сестрами та племінниками виїхала до Польщі. Через загрозу ракетного обстрілу Кропивницького дівчина боялася залишатися вдома. Адже укриття від її будинку знаходиться на значній відстані, а з шостого дня війни повітряну тривогу оголошують часто.

Про те, як добиралися, як зустріли поляки, Катя розказала CBN.

****

Захоплений в окупантів БТР використають для захисту Кропивницького.

****

У зв’язку з введенням в країні воєнного стану обхід квартир/приватних будинків контролерами підприємства «Дніпро-Кіровоград» не здійснюється.

****

Верховна Рада підтримала загальну мобілізацію. Детальніше, кого стосуватиметься мобілізація і кого вона буде стосуватися, читайте тут.

****

Відновили роботу зламані вчора російськими окупантами сайти територіальних громад Кіровоградської області.

****

Станом на ранок 4 березня радіаційний фон у Кропивницькому та області у нормі.