Ведучий весіль Євген Жердій: «Не працюю з людьми, які вмикають російську музику»

Перегляди: 1879

Євген Жердій - ведучий свят та заходів різного формату з Кропивницького. Працює у цій сфері вже десять років. Журналістка CBN поцікавилася в нього, як нині люди відзначають пам’ятні дати.

— Яке перше свято провели після 24-го лютого?

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

— З початку повномасштабного вторгнення я взагалі не працював, а займався волонтерством, збирав посилки для військових, допомагав із розселенням внутрішньо переміщених осіб. А потім уже почав включатися у роботу, і перший захід, який провів, 19 червня, - день народження. 25 відсотків свого заробітку я віддаю на ЗСУ.

Загалом з 19 червня я провів 25 весіль, але не все виставляю у соцмережі, бо більшість - військових. Днів народжень – сім, випускних — п’ять. Ну і регулярно разом з творчими волонтерами організовуємо концерти тощо, щоб збирати гроші на армію.

— Складно було знову налаштуватися на свято?

— Морально було важко. Але, з іншого боку, розумів, що це потрібно, адже ми зараз задаємо новий тренд - як мають відзначати свята у теперішніх умовах. Тепер ми можемо викинути всю російську музику, українізувати все у мовному форматі. Адже в Україні ми повинні розмовляти рідною мовою. Це ж стосується і музичного супроводу. Є багато зарубіжних та українських пісень. Головне — шукати. Якщо людина лінива, то це вже інша справа. А виправдовувати, що там на передовій військові розмовляють російською, не треба, у них там нема такої можливості перевчитися, бо вони звільняють країну від ворога.

— Були випадки, коли на весіллі вмикали російську музику?

— Я не працюю з людьми, які це роблять. Але не всі діджеї та музиканти Кропивницького перейшли на українську. Я завжди спочатку говорю зі своїми замовниками, що у мене буде україномовна програма.

— Який формат свята обирають? Сімейна вечеря чи гулянка?

— Тут усе імпровізовано, бо люди часто самі до кінця не розуміють, хто може прийти на весілля. До речі, багато стало відеопривітань. Тому я постійно беру із собою проектор і екран, бо вітають із різних куточків України та світу. І зараз узагалі стало більше ліричних моментів на святах.

До комендантської години свято завершують. Наприклад, якщо раніше починали відзначати весілля о 16:00, то зараз - о 12:00 чи 14:00. А о 21:00 музику вже вимикають, адже і персоналу закладу та гостям свята ще потрібно добратися додому.