Посадовців «Гідросили» підозрюють у держзраді

Перегляди: 7704

Шевченківський райсуд Києва арештував корпоративні права групи компаній «Гідросила» кропивницького промисловця Павла Штутмана у кримінальному провадженні про держзраду, пишуть «Наші гроші. Регіон».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За версією слідства, щонайменше з 2021 року бенефіціарний власник та голова наглядової ради ПрАТ «Гідросила Груп» Павло Штутман спільно з іншими громадянами України, використовуючи підконтрольні йому підприємства, а також суб’єкти господарювання, що розміщені на території Росії, які входять до групи компаній ПрАТ «Гідросила Груп» (АО «Союзгидравлика» (Бєлгород, РФ), ООО Белгородская сбытовая компания» (Бєлгород, РФ), АО «Техничесний центр Эльворти» (Батайск, РФ), ООО «Гидросила М» (Москва, РФ)) виробляють і постачають, у тому числі до підприємств військово-промислового комплексу РФ АОА «Брянский Арсенал» та ООО «Военно-промышленная компания», запчастини, які надалі встановлюються на військову техніку РФ.

https://cbn.com.ua/2022/06/08/rosiyany-zahopyly-zavody-kropyvnytskoyi-gidrosyly-u-melitopoli/

Слідчі вказують, що, зокрема, «Союзгидравлика» та «Брянский Арсенал», які отримують продукцію «Гідросили», в основному співпрацюють з Міноборони РФ, здійснюють виробництво військових бойових машин.

Компанія «Гідросила» на своїй офіційній сторінці у Facebook заявила про «недостовірну інформацію в мережі інтернет»: «1. "Гідросила" є сучасним та відповідальним представником українського бізнесу, тому ми, керуючись законодавством та здоровим глуздом, починаючи з 24.02.2022, не маємо жодних зв’язків та відносин з суб’єктами країни-агресора.

2. Продукція "Гідросили" не є продукцією подвійного призначення та застосовується виключно в сільськогосподарській та будівельній техніці. Та ніколи не постачалася на підприємства військово-промислового комплексу країн-агресорів.

3. Контроль над підприємствами в тимчасово окупованому Мелітополі було втрачено 03.06.2022 внаслідок збройного захоплення.

4. Інформація щодо зазначеного судового провадження в реєстрі судових рішень – відсутня!»

https://cbn.com.ua/2022/08/17/u-kropyvnytskomu-sbu-provodyt-obshuky-na-gidrosyli/

У прес-групі УСБУ в Кіровоградській області CBN повідомили: «Головним слідчим управлінням СБ України здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада), 111-1 (колабораційна діяльність) КК України у відношенні посадових осіб ПАТ "Гідросила груп"». За держзраду в умовах воєнного стану можуть дати довічне.

CBN планує у понеділок, 24 жовтня, взяти коментар у власника «Гідросили» Павла Штутмана.