Що у продуктових пакунках для соціально незахищених кропивничан?

Перегляди: 4018

До CBN звернулася жителька Кропивницького, яка отримала у відділі соцзахисту пакунок з наступним вмістом: вода негазована - 1,5 л, макарони - 2 пакунки по 500 г, борошно - 900 г, крупа перлова - 800 г, крупа пшенична - 700 г. У кропивничанки виникло запитання, чому саме такі продукти потрапили до набору.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Журналісти CBN своєю чергою поцікавилися у департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради, яким чином обираються продукти до пакунків, хто це фінансує, постачає, які категорії жителів міста отримують таку допомогу.

Директорка департаменту соціальної політики Юлія Вовк повідомила CBN, що допомога у вигляді продуктових наборів надається окремим пільговим категоріям мешканців міста.

Списки формуються з осіб, які перебувають на обліку в департаменті та потребують допомоги. Продуктові набори надаються наступним категоріям:

  • багатодітні сімʼї;
  • малозабезпечені сімʼї;
  • сімʼї, які виховують дитину з інвалідністю;
  • сімʼї з дітьми, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • особи з інвалідністю загального захворювання;
  • особи, які доглядають за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку;
  • одинокі матері;
  • особи похилого віку, які отримують соціальні послуги у комунальній установі «Кропивницький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Кропивницької міської ради.

Згідно з розпорядженням міського голови від 10 листопада 2022 року No 90 та 26 грудня 2022 року N° 104, департамент отримав з міського матеріального резерву продовольчої продукції для населення Кропивницької міської територіальної громади продукти для задоволення потреб малозахищених категорій населення, що опинились у складних життєвих обставинах та потребують допомоги.

Склад наборів формувався, виходячи з асортименту продовольчих товарів, які надали департаменту.

Відповіді на запитання CBN про джерела фінансування та постачальників продукції дали у департаменті з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради.

Там повідомили, що допомога надається одноразово, в межах наданих департаменту обсягів товарів. Продукти, які передали департаменту соціальної політики, придбані коштом міського бюджету.

Товари купували безпосередньо y підприємств-товаровиробників з Кіровоградщини, питну воду у виробника з Дніпропетровської області, оскільки її виробництва у Кіровоградській області немає.