З «Єлізавєтіно» у «Путіно-Здохліно»: CBN купило та дерусифікувало місто на росії

Перегляди: 1855

CBN купило цифрове російське місто, і за допомогою підписників у телеграмі дерусифікувало його – тепер «Єлізавєтіно» матиме назву «Путіно-Здохліно» –  так вирішили 39% учасників голосування.

Мрію багатьох українців CBN вдалося втілити за допомогою проєкту стендапера та ведучого радіо «Хіт FM» Данила Білого. Сайт ведучий створив на початку березня цього року. На ньому відображається інтерактивна мапа росії з містами, які відомі Google. Кожен охочий, зареєструвавшись на сайті, може придбати будь-яке місто або село, яке на той час продається, за прийнятну для себе ціну. Місто можна пошукати або просто на карті, або скориставшись фільтрами чи пошуком. Сертифікатом про купівлю міста можна поділитися у соціальних мережах – для цього необхідно не пропустити крок «Подяка за покупку». Що важливо – 80% коштів підуть на благодійність, 20%  – на забезпечення роботи сайту, а також на розвиток нового проєкту. Покупець може сам обрати, куди підуть його кошти, наприклад, на підтримку ЗСУ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Дізнавшись про проєкт, колектив CBN вирішив долучитися до збору коштів на благодійність, а також зробити цей світ трішечки кращим,  нехай і у цифровому варіанті . Придбавши населений пункт, ми з'ясували, що у ньому ще можна було «провести реформи», зокрема обрати мером собаку, що, безумовно, було б дієвим адміністративним рішенням, враховуючи про яку країну йде мова. Окрім того, ми з'ясували, що місто після покупки та «облагородження» можна перепродати.

Наступне завдання, яке постало перед редакцією CBN, – дерусифікація назви населеного пункту. Три варіанти назви були емоційними і відображали ставлення команди до путіна та росії загалом, а один - символізував безпосередньо дерусифікацію. Врешті-решт, редакція вирішила покласти край дискусіям і запитати думку у підписників у телеграм – 39% людей, що проголосували, обрали варіант «Путіно-Здохліно». Отже, тепер місто не лише дерусифіковане, а і несе у світ важливе, а головне – позитивне послання.

Придбати і собі своє власне російське місто можна за посиланням.