Як вибрати нічник у дитячу кімнату: корисні поради

Перегляди: 1753

Оформлюючи інтер'єр дитячої кімнати, батьки мають продумати кожну деталь, особливо освітлення. Щоб дитина не боялася засинати, не забудьте купити нічник в дитячу на сайті «Пампик»: з таким помічником малюк почуватиметься набагато комфортніше після настання темряви. Як вибрати нічник, що сприятиме спокійному сну і сподобається дитині? Подробиці — далі у матеріалі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Правильне» освітлення дитячої: чому це важливо

У темряві кожен предмет здається набагато страшнішим, ніж він є насправді. Облаштовуючи дитячу кімнату, вздовж периметру стелі варто розташувати споти, а в робочій зоні — настільну лампу. Виділити зону для ігор або читання допоможе торшер. Орієнтуватися в просторі з настанням сутінків малюкові допоможе світильник-нічник, що є джерелом розсіяного світла. З ним дитині не буде страшно вставати з ліжка, щоб сходити вночі до туалету або попити води.

Психологи стверджують, що приглушене освітлення допомагає малечі краще засинати. Дитина не боятиметься привидів і монстрів, швидше заспокоїться і зможе поринути у світ снів. Крім того, додаткове м'яке джерело світла дозволить батькам спостерігати за сном малюка.

Як вибрати нічник: на що звертати увагу батькам

Вибрати нічник дитячий — завдання «з зірочкою», оскільки асортимент ламп на ринку вражає. Вироби відрізняються за розміром, формою, дизайном і функціями. Батькам необхідно враховувати наступне:

  • Тип нічника. Орієнтуйтеся на вік дитини. Для немовлят підходять класичні настільні та настінні нічники. Їх можна використовувати як у дитячій кімнаті, так і у спальні дорослих. Дітям віком від 2 років сподобаються іграшки-проєктори — такі плюшеві ведмедики та зайчики, безсумнівно, стануть найкращими друзями дитини. Підлітки оцінять соляні лампи та smart-нічники, якими можна керувати за допомогою смартфона або планшета.
  • Колір світла. Надавайте перевагу лампам жовтого, зеленого або синього кольору. Такі спокійні відтінки сприятимуть комфортному сну і зможуть заспокоїти малюка.
  • Конструкція. Найкращий варіант — нічники зі світлодіодами, виготовлені з якісного пластику. Вони не мають неприємного запаху та не нагріваються.
  • Додаткові функції. Чим більше додаткових опцій має виріб, тим він дорожчий. Тому обирайте лише найнеобхідніші. Судячи з відгуків досвідчених батьків, по-справжньому корисною функцією є сутінковий датчик. Такі нічники автоматично вмикаються з настанням темряви. Також звертайте увагу на вироби з функцією регулювання яскравості, щоб мати можливість налаштувати оптимальний рівень освітлення для різних потреб.

Що стосується дизайну, то в цьому питанні варто спиратися на вподобання малечі. Дівчаткам сподобаються лампи у вигляді тварин, зірок і улюблених казкових принцес. Хлопчики зрадіють літачкам та автомобілям.

Де купити гарний та безпечний нічник для дитини?

Знайти ідеальний нічник, що допоможе створити чарівну атмосферу в дитячій кімнаті з настанням темряви, можна в інтернет-магазині Pampik. На віртуальних сторінках представлений величезний асортимент ламп за приємними цінами, а доставлення здійснюється по Києву та інших містах України. Тут ви зможете придбати якісну продукцію Zazu, Chicco, Infantino та багатьох інших відомих брендів і обов’язково знайдете потрібний варіант, що сподобається малюкові. У каталозі представлені: 

  • іграшки-проєктори;
  • нічники-тумблери;
  • «3 в 1» — прилади, що поєднують у собі функції тренера сну, джерела світла та будильника;
  • м’які та музичні іграшки з підсвічуванням і багато іншого.

Якому б нічнику ви не віддали перевагу, пам'ятайте — лампа не повинна світити занадто яскраво. Краще надати перевагу приладам, що випромінюють м'яке ненав’язливе світло: це дозволить малюкові відпочити та покращить якість сну.