У Світловодську відпрацювали дії на випадок руйнування греблі Кременчуцької ГЕС (ФОТО)

Перегляди: 1035

У Світловодську відбулися командно-штабні навчання на випадок виникнення надзвичайної ситуації на гідроспоруді Кременчуцької ГЕС.

Про це CBN повідомили в ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Навчання відбулися під керівництвом голови обласної адміністрації Сергія Кузьменка.

За легендою, зруйнувалася гребля Кременчуцької ГЕС. Внаслідок цього утворюється зона катастрофічного затоплення площею 116 кв. км, в яку потрапляє Світловодськ та 9 населених пунктів, розташованих на території Світловодського і Онуфріївського районів, із населенням близько 20 тисяч осіб.

Учасники навчань провели практичні тренування з розгортання збірного та приймального пунктів евакуації населення, організації транспортного забезпечення на випадок евакуації, відпрацювали порядки організації роботи міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та комісії з питань евакуації.

За словами начальника управлiння з питань цивільного захисту Володимира Слінченка, подібні командно-штабні навчання будуть проводитися і у інших районах Кіровоградської області.