У Кропивницькому хочуть збудувати нову тролейбусну мережу

Перегляди: 891

В обласному центрі планують збудувати нову мережу для тролейбусів і закупити транспорт.

Про це повідомив начальник управління транспорту і зв’язку міськради Олександр Вергун сьогодні, 26 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Управління транспорту і зв’язку спільно з департаментом економіки підготували на розгляд Європейського банку реконструкції та розвитку проект модернізації міського електротранспорту.

«Минулого тижня ми зустрічалися з банкірами з банку реконструкції розвитку. Є наш спільний проект з департаментом економіки щодо модернізації міського електротранспорту. Цей проект передбачає будівництво контактної мережі в місті у прямому і зворотному напрямках – 25 кілометрів, модернізацію тягових підстанцій міста. Також він передбачає придбання ще 20, а, ймовірно, і 30 тролейбусів», – розповів Олександр Вергун.

Почати реалізовувати проект планують з січня 2019 року.

«Відновити і збудувати мережі планується на вулицях Холодноярській, Яновського, Кропивницького, Шевченка, Волкова, Мурманській до виставкового майданчика AgroExpo, на проспекті Винниченка. За попередніми розрахунками, потрібно 280 мільйонів гривень. Якщо все буде добре, з січня 2019 року почнеться реалізація цього проекту», – сказав Вергун.