Кропивничан запрошують на вірменське свято

Перегляди: 1065

Восьмого липня о 12:00 на набережній пройде літнє вірменське свято Vardavar Party.

Його організатором виступила Спілка вірмен України в Кіровоградській області, розповів CBN депутат міськради Рафаел Санасарян.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Кропивничан мають змогу долучитися до давніх традицій і всі разом відсвяткувати Вардавар так, як це робили далекі предки вірмен.

За однією з версій, Вардавар пов'язаний з культом богині любові, води і родючості Астхик. Звідси і традиційне обливання.

З іншого боку, це один з головних свят Вірменської Церкви. Він відзначається на 98 день після Великодня. Свято встановлене на честь Преображення Господнього, яке сталося на горі Фавор.

«Ми хочемо всіх кропивничан познайомити з нашими традиціями. В цей день вода змиває усі гріхи. Вардавар схожий на Івана Купала. В цей день у Вірменії ви не знайдете жодної "сухої" людини. А ми запрошуємо мешканців нашого міста розділіти з нами свято», - розповів Санасарян і порадив узяти з собою гарний настрій та будь-який посуд, за допомогою якої можна зачерпнути води, щоб освіжити своїх друзів.

На майданчику будуть веселі аніматори, мильні бульбашки, призи та подарунки. Можна захопити з собою водний пістолет і взяти участь у водній битві.

Свято пройде біля пам'ятного знака Хачкар, який розташований на набережній річки Інгул з боку вул. Михайлівській.