У Новгородці будують очисні споруди, які значно покращать екологічну ситуацію в районі (ФОТО)

Перегляди: 1123

У Новгородці проводять реконструкцію очисних споруд, на яких знезаражуватимуть і перероблюватимуть стічні води, що до цього часу напряму відправлялися у тамтешню річку Кам’янка.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко ознайомився з будівництвом сьогодні, 17 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Потужність об’єкту – 150 кубічних метрів на добу. Запланована вартість проекту – 10 мільйонів гривень. Генеральний підрядник – ТОВ «Арталекс».

«Технологія очищення води буде використовуватися сучасна, – наголосив директор ТОВ «Арталекс» Олександр Сипливець. - Обладнання – німецького виробництва. Зараз проводяться роботи з будівництва компресорної, яка містить дев’ять резервуарів і яка буде нагнітати повітря в систему очищення для того, щоб створити біологічне середовище, і для швидшого очищення. В основному зараз залишилася низка питань, які стосуються благоустрою. Роботи виконаємо згідно з нормативними планами».

За словами голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка, в області проводиться низка заходів для покращення екології – зокрема нещодавно впорядкували сміттєзвалище поблизу Знам’янки, у процесі – облаштування сміттєзвалища в Олександрії, у Власівці Світловодського району тривають роботи на очисних спорудах, у Долинській – будівництво водопроводу.

«У Новгородці ми вирішуємо давнє питання – біологічне очищення стічних вод, які не за технологією оброблялися. На початку року прийняли рішення і виділили близько десяти мільйонів гривень з обласного екологічного фонду на будівництво сучасних очисних споруд. За перше півріччя виконаний достатній обсяг роботи», - зазначив Кузьменко.