З початку війни на сході України «Ятрань» сплатила 6 мільйонів військового збору

Перегляди: 1223

Працюючи в легальному секторі, м'ясокомбінат «Ятрань» платить військовий збір, який за шість місяців 2018 року становив мільйон гривень.

На цьому на прес-конференції з нагоди 90-річного ювілею підприємства, організованій інформаційною агенцією CBN сьогодні, 26 липня, наголосила виконавчий директор товариства з додатковою відповідальністю «Ятрань» Наталія Артеменко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За свою історію підприємство «Ятрань» стало одним з найвідоміших в Україні. Протягом 18 років воно працює за стандартами міжнародних систем управління якістю ISO, безпечності харчових продуктів НАССР та харчової безпеки FSSC.

«Ятрань» є переможцем шостого Українського національного конкурсу з якості, всеукраїнських національних конкурсів «Кращий роботодавець року» та «100 кращих товарів України», конкурсу «Вибір року», національного рейтингу «ТОП-100. Кращі компанії року».

Як легальний виробник, що сплачує податки, «Ятрань» присутня в усіх великих торговельних мережах країни, як «Велмарт», «Ашан», «Сільпо» тощо.

«Ятрань» виготовляє майже 300 видів продукції. У першому півріччі 2018 року, наприклад, два ковбасні цехи виробили 7155 тонн. Є ще м'ясожировий, пельменний та рибний цехи.

«Ми працюємо в легальному секторі бізнесу. Минулого року підприємство заплатило 97,6 мільйона гривень податків. Бюджет Кропивницького становив 2,14 мільярда гривень, з них чотири відсотки забезпечив наш м'ясокомбінат», - зазначила Наталія Артеменко.

Крім того, 26 мільйонів підприємство відрахувало в Пенсійний фонд. «При середній пенсії в дві тисячі чотириста гривень - це утримання протягом року майже тисячі пенсіонерів», - зазначила виконавчий директор.

За її словами, 1600 робітників підприємства офіційно працевлаштовані й мають повний соцпакет з лікарняними, відпустками, декретними та іншими виплатами. «Профспілковий комітет контролює роботу адміністрації і долучається до всіх справ, що пов'язані зі співробітниками», - розповіла Наталія Артеменко.

Працюючи в легальному секторі, «Ятрань» платить військовий збір, який, наприклад, за шість місяців цього року становив мільйон гривень, а з початку війни на Донбасі - шість мільйонів. Це не враховуючи допомоги, яку фірма надає конкретним учасникам АТО - 57 бригаді та третьому окремому полку спецпризначення.