На Кіровоградщині розгорається скандал між пайовиками та фермером

Перегляди: 3685

Власниця трьох паїв на території Казарнянської сільської ради Знам’янського району Стефанія Потапенко скаржиться на орендаря її земель, який нібито не доплатив їй грошей за землекористування у зв’язку з тим, що жінка не побажала продовжувати договір оренди.

Про це вона розповіла CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами селянки, договір з ТОВ «Агродар – Україна плюс» (директор на момент укладання договору оренди – Анатолій Пацеля), закінчується 31 грудня 2018 року. З цим фермером жінка та її родина співпрацює близько 18 років, до цього нарікань майже не було. Тепер же, коли договори оренди не продовжили, за словами селянки, їм не доплатили гроші за землекористування та відвантажили менше натурпродуктів (зерна), ніж тим, хто контракт продовжив.

«Торік він (Пацеля – CBN) по дві тисячі поплатив людям, хто підписав паї, а так він виплатив по тринадцять тисяч, – сказала Потапенко. – Минулого року ми не продовжили контракт – хочемо забрати землю. І це він тим, хто забирає землю, платить такі гроші: ті, хто продовжив договори, отримали по 13 000, а нам заплатив тільки 8 200, і зерна торік дав, як і всім – по 7 центнерів пшениці, кукурудзи і ячменю. Й іншим пайовикам, які не продовжили договір, він рахує по 5,5 тонни зерна, а нам - по 4,5 тонни. У нас три паї, і виходить, по 6 центнерів на пай нам не доплачували».

Директор ТОВ «Агродар – Україна плюс» Анатолій Пацеля заявив, що в них все за законом.

«Це повна нісенітниця, – зазначив він, – у нас є директор окремо, все в нас згідно з договором. Їм (пайовикам – CBN) дали навіть більше, ніж повинні були відповідно до договору. Все в рамках закону. Це неправда. Те, що вони претендують на преміальні гроші для тих, хто продовжує договір,– а вони претендують на ці гроші, – ну так продовжуй договір і отримай те саме. Це неправдива інформація. Нас же податкова перевіряє – ми платимо всім однаково. Вони не мають права претендувати на преміальні гроші за укладання договорів, от і все».