На Кіровоградщині виявили замореного голодом малюка, нині він у лікарні

Перегляди: 6500

Наприкінці минулого тижня правоохоронці, соціальні служби та медики Новоукраїнки об’єдналися, аби від рідних батьків урятувати чотирирічного сина.

Про це пише «Кіровоградська правда».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Замість 16 кілограмів – норми для свого віку – малюк важив лише сім.

«Ми застали дитину у ліжечку з голови до п’ят вимащену власними фекаліями, – розповіли очевидці. – Він був настільки худюсінький, що серце просто розривалося. Коли їхали до лікарні, хлопчик постійно просив хлібчика і водички. Медики подіставали тормозки. А в лікарні, як у руках медсестри побачив каструлю, почав кричати… Уявіть собі, наскільки він був голодний. Дівчатка-сестрички – молодці, поприносили хто каші, хто молочка…»

Скільки дитина недоїдала – спеціалісти не беруться гадати. Чекають на результати обстеження.

«Дитину доставили до нас у супроводі соціальних служб. Нині хлопчика обстежують. Його стан не загрожує життю», – прокоментували у медзакладі, де знаходиться малий.

Батьки хлопчика спочатку не пускали представників служби у справах дітей до будинку. Зайти вдалося аж після звернення до поліції та одержання санкції суду.

У службі констатували, що досі родина не стояла у них на обліку, бо сигналів про неналежне виконання батьківських обов’язків не надходило, а також не було можливості оглянути й оцінити умови проживання дітей, так як працівників батьки не пускали у помешкання. Наразі вирішується питання про позбавлення прав батьків, однак усе залежатиме від висновків судмедекспертизи і суду.

Крім чотирирічного сина, у родині є ще троє доньок – 2008, 2012 і 2017 років народження. Ті візуально у задовільному стані.

Тим часом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов’язків.