У Кропивницькому активісти розповіли про співпрацю з міськрадою у підвищенні прозорості

Перегляди: 779

Сьогодні, 17 серпня, під час прес-конференції члени ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро» розповіли про результати співпраці з міською радою Кропивницького в напрямку підвищення прозорості міста, передає кореспондент CBN.

Активісти озвучили підсумки реалізації плану підвищення прозорості міста в рамках ініціативи «Кропивницький: шлях до 100». Проект здійснювали ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро» та представники міської ради останні півроку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Його суть зводилася до прийняття міськрадою низки рішень, що могли б підвищити прозорість та підзвітність міської ради та її структурних підрозділів, а також підвищення показників прозорості міста у всеукраїнському рейтингу.

Передбачалося прийняття низки нормативних документів, оприлюднення інформації, проведення інформаційних і просвітницьких заходів.

«Ми ініціювали прийняття рішення міської ради про впровадження пілотного проекту щодо організації електронних торгів на право оренди комунального майна з допомогою системи "Прозоро. Продажі". Це рішення прийнято міською радою, ми вже очікуємо прийняття внутрішнього положення і запровадження системи в нашому місті, - сказала Світлана Литвиненко. - Приїжджали представники моніторингової системи "Дозоро", ми є членом Дозороспільноти, займаємося моніторинговими закупівлями, і ми також запропонували міській раді долучитися до цього порталу, аби більш активно реагувати на відгуки громадських активістів і учасників. Нас почули й підтримали. Нині на сайті міської ради оприлюднили проект рішення про підключення міста до порталу "Дозоро", також в цьому проекті є підключення до проектів, які пропонували громадські активісти міста, зокрема - відкритий бюджет».

Нещодавно на сайті міськради з’явилося розпорядження міського голови про покращення позицій міста в рейтингу прозорості.

«Ми ініціювали це розпорядження, пропонували проект, що регламентує появу низки інформацій, що стосується дії договорів, які укладають виконавчі органи, комунальні підприємства, інформацій про роботу комісій, вакансії у закладах освіти й охорони здоров’я та культури», - додала активістка.

Також в цьому розпорядженні є пункт про дані щодо розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності. Інформація буде постійно оновлюватися.