Оргкомітет фестивалю «Кропивницький» збрехав у офіційній відповіді

Перегляди: 1438

Згідно з офіційною заявою оргкомітету мистецького фестивалю «Кропивницький», CBN відмовили не в акредитації, а у «можливості забезпечити представників даного ЗМІ запрошеннями на заходи в театрі та філармонії».

Про це йдеться в офіційному повідомленні оргкомітету фестивалю, опублікованому у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Згідно зі ст. 26 Закону України "Про інформацію", оргкомітет Національного мистецького фестивалю "Кропивницький" акредитує представників ТОВ "Центральноукраїнське бюро новин" до висвітлення заходу на ресурсі cbn.com.ua. Зауважимо, що відмова, про яку заявило ТОВ "Центральноукраїнське бюро новин" (CBN), стосувалась не акредитації ЗМІ як такої, а відсутності можливості забезпечити представників даного ЗМІ запрошеннями на заходи в театрі та філармонії, де кількість можливих глядачів обмежується кількістю місць у залах. Доступ до більшої кількості фестивальних локацій жодним чином не обмежений і не вимагає окремої акредитації – можливість бути присутніми на них є в усіх охочих, в тому числі і в журналістів вищезазначеного видання. На сьогодні до висвітлення заходів в театрі та філармонії зареєструвалося 37 журналістів», - ідеться в заяві оргкомітету.

Там також сказано, що «протягом кількох крайніх місяців на інтернет-сторінці cbn.com.ua було вилито чимало бруду на адресу оргкомітету та фестивалю загалом».

При цьому прес-секретар фестивалю Наталя Сарафанова, яка повідомила редакції CBN про відмову саме в акредитації, пропонувала журналістці агенції акредитуватися від якого-небудь іншого ЗМІ.

Що стосується слів про бруд на адресу фестивалю, - ось посилання на новини, що виходили на сайті:

Автори звернення також пишуть про те, що Андрій Богданович у «Погляді» «дозволяє собі називати організаторів фестивалю "Кропивницький" "село і люди", а громадян, які знають про проведення заходу, "узкий круг ограниченных людей" тощо». Водночас ця програма є його авторським блогом, а висловлені думки - лише його думками, а не позицією редакції.

«Крім цього, хочемо зазначити, що видання не здійснило жодної спроби зв’язатися з організаторами чи прес-службою фестивалю для отримання більш детальної інформації про хід підготовки до заходу», - йдеться також у заяві оргкомітету. Посилання на новини про фестиваль наведені вище.

Нагадаємо, CBN відмовили в акредитації на мистецький фестиваль «Кропивницький», не пояснивши причин.