Музиканти з Кропивницького виступили на престижному фестивалі BardMusicFest в США (ФОТО)

Перегляди: 3137

Співкерівники та учасники відомого фольклорного ансамблю «Млиночок» з Кропивницького Олександр Полячок і Світлана Концедалова взяли участь у престижному американському фестивалі BardMusicFest, який нещодавно відбувся в Бард-коледжі під Нью-Йорком.

Вже багато років вони є учасниками ансамблю «Віртуальне село», в якому виступають музиканти з України, Росії та Франції і який бере участь у культурних проектах всього світу, розповів CBN Олександр Полячок.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

12 концертів цьогорічного BardMusicFest, який існує вже майже 30 років, були присвячені творчості композитора Римського-Корсакова.

Бард-коледж має більш ніж 150-річну історію, свій симфонічний оркестр та декілька залів, у яких проводять не тільки концерти симфонічної музики, а роблять оперні та балетні постановки. Саме в головному залі Бард-коледжу виступав ансамбль «Віртуальне село».

Концерт «Фольклор у дзеркалі професійної музики» включав у себе театралізовану виставу з народних пісень, чиї мотиви у своїх творах використовували Римський-Корсаков, Бетховен, Стравинський, Лядов, Рахманінов, та творів всесвітньо відомих композиторів.

«Родзинка програми була в тому, щоб показати, як композитори використовують народні мотиви і яким є автентичне звучання», - зазначив Олександр Полячок.

Класичні твори виконували американські струнний квартет, оперна співачка та дует піаністів, народні пісні - ансамбль «Віртуальне село».

У найближчих творчих планах колективу - виступи в Леоні та Женеві.