У Кропивницькому демонтують незаконні гаражі

Перегляди: 1010

Незаконні гаражі, які проходять на газових, електричних, теплових, водних комунікаціях у Кропивницькому, найближчим часом демонтують.

Про це заявив начальник спеціалізованої інспекції Кропивницького Андрій Максюта в коментарі прес-службі міськради, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Максюти, тисячі містян не повинні страждати від того, що хтось встановив гараж чи інші конструкції, і комунальники банально не мають змоги відремонтувати свої комунікації. Власники таких гаражів отримують попередження.

«Якщо за правилами забудови прилеглих територій у конкретному місці є змога узаконити свій гараж – будь ласка, якщо ні – такі гаражі повинні бути демонтовані, і вони будуть демонтовані. Таких гаражів у нас в місті – тисячі. Робота над цим ведеться», – наголосив Максюта.

Дуже часто гаражі встановлені незаконно на комунальній землі, за благоустрій якої відповідають законні балансоутримувачі. На думку начальника спецінспекції, всі порушення треба усувати негайно: «Законодавчо терміни усунення порушень правил благоустрою не передбачені. А чисто по-людськи – візьми ти ту косу й покоси бур’ян, прибери сміття. Тут же ходять люди і граються діти, чому вони мають страждати? Не визнаєте загальнолюдські та законодавчі норми – будете покарані гривнею, згідно з адміністративним кодексом».