Добровольці Кіровоградщини нарешті зможуть отримати регіональний статус УБД

Перегляди: 1145

Голови ОДА та обласної ради спільним розпорядженням створили комісію і затвердили Положення, згідно з яким добровольці зможуть отримати соціальні пільги.

Про це CBN повідомили в облраді.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Розпорядження «Про затвердження Положення про обласну комісію з визнання учасниками-добровольцями осіб, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України (для надання їм медичної та іншої допомоги відповідно до рішень обласної ради)» почало діяти з моменту підписання, але воно не дає чіткої відповіді на запитання, як бійцям добробатів отримати соціальні пільги. У розпорядженні відсутні згадки про будь-які повноваження самої комісії.

Центр надання допомоги учасникам АТО Кіровоградської області пропонує провести зустріч добровольців Кіровоградщини та безпосередніх авторів і виконавців згаданих нормативних актів з департаментом соціального захисту населення Кіровоградської ОДА.

Зустріч відбудеться о 09:00 6 вересня в актовому залі госпіталю за адресою: Кропивницький, вулиця Короленка, 58/12.

Нагадаємо, рішення про створення такої комісії прийняли ще у березні 2018 року, але через неузгодження складу комісії та її повноважень утілення в життя довгий час відтягувалося.