Подружжю з Кіровоградського району через незаконну угоду щодо дитини загрожує до 15 років тюрми (ФОТО)

Перегляди: 1411

Подружжю Ольги та Олександра Кабанюків з Оситняжки Кіровоградського району, а також їхній знайомій Анастасії – біологічній матері маленького Марка - інкримінують незаконну угоду стосовно малолітньої дитини, а саме – дарування.

Про це журналістам повідомив прокурор відділу прокуратури області Роман Гаврилюк, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Санкція статті передбачає покарання від восьми до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Наразі зібрано достатньо доказів, які підтверджують вину обвинувачених. У судовому засіданні проходить дослідження матеріалів кримінального провадження, дослідження матеріалів лише розпочато», - сказав він.

«Судова система України явно працює більше на обвинувачення. На прийняття рішення конкретним судом в тому числі впливає стереотип – якщо справу прокурор направив до суду, значить – винен. Бачимо, що наші підзахисні – з соціально незахищених верств населення, якби ця ситуація виникла з іншим людьми – не було б жодних проблем», - прокоментував адвокат біологічної матері дитини Анастасії Євген Шалига.

«Вважаю, що складу злочину, який інкримінують моїх підзахисним та підзахисній адвоката Шалиги, взагалі немає. Ми будемо робити все можливе, щоб скористатися доказами, аби судді їх виправдали», - сказала адвокат подружжя Кабанюків Марина Гуцул.

Головний лікар комунального закладу «Кіровоградський обласний спеціалізований будинок дитини нового типу» Петро Пастух стверджує, що хлопчик, який отримав опіки в соцзакладі, наразі абсолютно здоровий. У нього не спостерігається жодних відхилень у розумовому та фізичному стані, а опіки пройшли безслідно. Дитина комунікабельна, грайлива.

«У нього були опіки першого і другого ступенів. Виписали хлопчика в задовільному стані. В даний час дитина в прекрасному стані, жодних слідів у нього не лишилося», - зазначив він.

У будинку дитини хлопчик знаходиться вісім місяців, названі батьки за цей час відвідували його вісім разів.

Виховательку, яка допустила недбалість, звільнили.