У Кропивницький завітала делегація Громадської ліги «Україна-НАТО»

Перегляди: 1059

Україна повинна швидше реагувати на зовнішні виклики.

На цьому сьогодні на зустрічі заступника голови ОДА Сергія Коваленка з делегацією Громадської ліги «Україна-НАТО» наголосив колишній глава постійної делегації ВРУ у Парламентській Асамблеї НАТО, народний депутат України попередніх скликань Іван Заєць, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Правильне рішення - вчасне рішення. Ніколи громадська думка не стоїть на місці. Мудрість влади полягає в тому, аби зловити пік настроїв громади», - зазначив Іван Заєць, нагадуючи, як змінилася ситуація з безпекою після початку російської агресії.

Президент Петро Порошенко раніше заявляв, що в країні проведуть референдум з питання вступу до НАТО. Зараз ВР готується розглянути зміни до Конституції у частині закріплення курсу України на членство в НАТО та ЄС.

Екс-парламентар сприймає зміни до Конституції не як протиріччя референдуму, а доповнення. Та потрібно активізувати інформаційну складову руху до інтеграції.

У 2012 році, за даними фонду «Демократичні ініціативи», лише 13% громадян підтримували євроатлантичний напрямок. Зараз 42% українців вважають НАТО гарантом безпеки України, а 67% тих, хто візьме участь у плебісциті, готові дати згоду на вступ до Альянсу.

Та, за словами Ганни Залізняк, більшість з тих, хто не визначився, готові проголосувати проти. «У населення ще сильні негативні стереотипи», - зазначила завідувачка відділу соціологічного моніторингу розвитку міста КНДУ «Науково-дослідний інститут розвитку міста.

Сергій Коваленко запевнив гостей, що в Кіровоградській області працюють дві відповідні програми, інформаційна кампанія щодо вступу України в НАТО та ЄС триває і буде активізована, згідно з рішеннями парламенту та уряду.