Художники Кропивницького і влада знайшли компроміс щодо Художнього салону

Перегляди: 1272

Обласна спілка художників України і влада міста почали конструктивну розмову про виставкове майбутнє майстрів Кропивницького.

Про це сьогодні, 20 вересня, у прес-центрі CBN розповів голова спілки Андрій Хворост.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На наступному тижні представники спілки, влади, громадськості зберуться за круглим столом, аби обговорити запропонований владою варіант.

Вже відомо, що оренду пролонгували ще на рік. Потім художникам запропонували зайняти 300 - 400 квадратних метрів на першому поверсі будинку, в якому раніше був кібернетичний коледж, а після реконструкції працюватиме Центр надання адміністративних послуг.

Митці та обласна громадська рада, яка представляє їхні інтереси, хочуть обговорити всі нюанси: якою повинна бути зала, з яким освітленням, температурним режимом, місцем для зберігання робіт, а також можливістю продажу робіт. Тобто створити сучасну галерею за прикладом столичних.

Андрій Хворост акцентував увагу на тому, що громадяни, які підтримували стурбованість художників, повинні розрізняти спілку, яка орендувала приміщення, та КП «Художній салон», до якого спілка не має жодного відношення і який є суборендатором приміщення.

Митці Кропивницького зацікавлені в пропозиції міської влади. Адже в них може з’явитися велике приміщення, в якому зможуть виставляти свої роботи усі члени обласної спілки.

Нагадаємо, 23 вересня закінчується річний договір оренди приміщення на розі Великої Перспективної на Гоголя, спеціально спроектованого в цьому будинку 40 років тому.

За кілька тижнів обласна спілка художників отримала від управління комунальної власності міськради листа, де вказано в тому числі й те, що власнику, тобто територіальній громаді, потрібне це приміщення.