У Кропивницькому увіковічнили пам'ять Василя Сухомлинського

Перегляди: 1782

У Кропивницькому сьогодні, 3 жовтня, урочисто відкрили пам'ятну дошку Василю Сухомлинському на будівлі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені великого педагога.

На відкриття зібралися освітяни Кропивницького, керівництво області, містяни, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, Василь Олександрович - людина, яка гідна великої поваги, а його творчість - уваги. Доля Сухомлинського була непростою, та своїм життям він показав, як треба боротися з труднощами і як кожна людина своєю працею може зробити світ кращим.

Кузьменко подякував усім, хто долучився до того, щоб Кіровоградщина на достойному рівні відзначила 100-річчя з дня народження видатного педагога.

«Ідея розбудови школи радості, школи добра і любові залишається вічною. Це основа нашої ментальності, нашої культури, і тому Сухомлинський настільки органічний і настільки нами пошанований», - зазначила професор, завідувачка кафедри біології ЦДПУ ім.Вінниченка, заслужений вчитель України Надія Калініченко.

Нагадаємо, що на Кіровоградщині музей Сухомлинського реконструювали та наповнили новим змістом.