У музичній школі імені Нейгауза в Кропивницькому мріють про рояль С. Bechstein

Перегляди: 1351

У музичній школі №1 імені Генріха Нейгауза мріють про новий рояль та капітальний ремонт пам’ятки архітектури, в якій школа працює з 1933 року.

Про це кореспонденту CBN під час заходів ХVІ мистецького фестивалю Кароля Шимановського розповіла директор музичної школи Євгенія Малявкіна.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цього року міська влада виділила кошти на ремонт покрівлі та заміну системи опалення у будівлі, створеній архітектором Яковом Паученком.

«Я дуже би просила міську владу зробити повний ремонт нашої школи. Дитина не повинна ходити в школу естетичного виховання, як ми раніше називалися, де стіни багато років не бачили ремонту. Яка ж тут естетика? Як відомо, усе починається з вішалки», - зазначила Євгенія Малявкіна.

Вона наголосила, що школа потребує й нових інструментів особливо рояля.

«До нас приїжджають дуже багато гостей, відомих виконавців. Наприклад, під час Нейгаузівських музичних зустрічей. Хочеться їх зустрічати гідно. Безумовно, їх можна запросити до музичного коледжу, але саме в цих стінах відчувається душа нашого славетного педагога», - розповіла директор школи.

Педагоги мріють про рояль марки С. Bechstein. Цю марку любив сам Генріх Нейгауз.

У музичній школі імені Нейгауза навчаються понад 500 учнів. Діти оволодівають такими музичними інструментами, як фортепіано, скрипка, віолончель, гітара, бандура, акордеон тощо.

У 1981 році у музичній школі №1 відкрили Меморіальний музей видатного піаніста та педагога Генріха Нейгауза, а у 2003-му - пам’ятну кімнату відомого українського композитора ХХ століття Юлія Мейтуса.