Жителі Кіровоградщини можуть обміняти паспорт старого зразка на ID-картку у будь-який час

Перегляди: 856

Власники паспорта громадянина України у формі книжки зразка 1994 року відтепер можуть його обміняти на документ у формі ID-картки за бажанням та у будь-який час.

Про це CBN повідомили в УДМС в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До постанови Кабінету Міністрів України, яка регламентує порядок оформлення та видачі паспорта громадянина України, Уряд вніс відповідні зміни.

Зміни не передбачають обов’язкової заміни паспорта громадянина України у формі книжечки. Відповідно до законодавства всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії.

При досягненні 25- або 45-ти річного віку громадянин може звернутись до підрозділу управління Державної міграційної служби України в області або для вклеювання фото, яке відповідає досягнутому віку, або для оформлення паспорта-картки. Вклеїти до паспорта зразка 1994 року фотокартку за новими змінами можна лише протягом місяця після досягнення відповідного віку. При зверненні пізніше установленого законодавством порядку особа матиме змогу оформити виключно паспорт у формі картки.

Нагадаємо, вперше по досягненню 14-річного віку ID-картка оформлюється безкоштовно, в усіх інших випадках адміністративний збір за оформлення паспорта громадянина України у термін 20 робочих днів становитиме 279 гривень, за десять робочих днів - 366 гривень.