У Кропивницькому допоможуть родині, яка наскладала у дворі гори сміття (ФОТО)

Перегляди: 1182

У Кропивницькому мешканець приватного будинку на провулку Маркшейдерському на мікрорайоні Балашівка за півтора роки наскладував у своєму дворі – а останнім часом і поза його межами – сміття та непотріб, який використовує для розпалювання в печі.

За зверненнями сусідів до кропивничанина приходили інспектори спеціалізованої інспекції. Сьогодні ж за координуванням спеціалізованої інспекції до помешкання родини прийшла комісія в складі представників УДСНС в області, обласного управління Держпродспоживслужби, виконавчого комітету Фортечної у м. Кропивницькому районної ради, поліції, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За допомогою сурдоперекладача УТОГ вдалося поспілкуватися із сином власника будинку Сергієм – взагалі тут приписані троє людей: живуть батько й син, іноді приходить і дочка. Всі – глухонімі, отримують пенсію по інвалідності. На ці гроші й живуть. У будинку пічне опалення і люди розтоплюють піч сміттям та дерев’яними ящиками, старими дверима тощо. Все – збирають на смітнику. Сергій повідомив, що 7 років тому на прилеглій території бачив трактор. Начебто, хтось зазіхає на межі їхньої присадибної ділянки. Тоді злякався і почав зносити сміття, щоб зберегти ділянку у власності.

Загальна площа захаращеної землі – приблизно сім «соток». Більш детально це встановить спеціальна комісія приблизно в такому ж складі, як і сьогодні. За словами начальника спецінспекції Андрія Максюти, сьогодні повідомлять міського голову, а вже завтра, 18 жовтня, комісія в розширеному складі збереться завтра. Комісія проведе детальне обстеження захаращеної території, залучать всі організації, які зможуть допомогти людьми чи технікою, і територію від сміття очистять.

Син власника пообіцяв, що після розчистки більше зносити сміття не буде.