На Кіровоградщині визначили лауреатів обласної культурної премії

Перегляди: 2852

Конкурсна комісія обласної премії у галузі культури «Духовний скарб Кіровоградщини» шляхом таємного голосування визначила цьогорічних лауреатів.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті облради, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У номінації «За внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото- та кіномистецтва» лауреатом став артист-ляльковод І категорії комунального закладу «Кіровоградський академічний обласний театр ляльок» Максим Борисов.

У номінації «За популяризацію національної культури, фольклорної спадщини, збереження і збагачення народного мистецтва» - керівник народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Горлиця» Кіровоградського районного Будинку культури Наталія Медведєва.

У номінації «За вагомий внесок у збереження та популяризацію культурної спадщини» - заслужений працівник культури України, кандидат мистецтвознавства Борис Кокуленко.

У номінації «За внесок у розвиток бібліотечної справи» - директор Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Чижевського Надія Чуянова.

Премії вручать 9 листопада під час урочистостей із нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.