Мер Олександрії сплатить штраф через блокування площі бетонними блоками

Перегляди: 3079

Олександрійський міськрайонний суд визнав правомірність складення адміністративного протоколу працівниками управління патрульної поліції Кіровоградської області щодо міського голови Олександрії Степана Цапюка.

Відповідне рішення ухвалили 24 жовтня після розгляду справи за участі представника міського голови та представників поліції, повідомляють «Олександрійські новини».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як уточнив присутній на засіданні житель міста Юрій Красюк, суд визнав законною вимогу щодо припинення перешкоджання руху транспорту. На засіданні відбувся перегляд запису відео, яке з дозволу Цапюка зробили представники патрульної поліції, що складали протокол. На думку Красюка, саме це і стало поворотним моментом у винесенні рішення, бо на запису є фрагменти, де мер говорить прямо, що саме він давав вказівку блокувати проїзди.

«Як я бачив і чув на засіданні, у відео тричі міський голова підтвердив, що він сказав встановити ці блоки», - зазначив Красюк.

Захист контраргументував під час розгляду справи тим, що необхідно встановити, хто саме встановлював блоки фізично, який для цього використовувався кран, який у цієї спецтехніки був номер, і яке фізичне відношення має міський голова до встановлення блоків.

Суд визнав порушення законодавства міським головою Олександрії і вказав на необхідність стягнення штрафу у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів, а також компенсації судових витрат.

На оприлюдненні суддею резулятивної частини рішення суду адвокат міського голови не був присутній. На рішення суду може подана апеляція.

Нагадаємо, 25 вересня в Олександрійському міськрайонному суді розпочалось слухання справи, відповідно до якої Степану Цапюку інкримінується порушення частини 1 статті 139 Кодексу України про адміністративні правопорушення.