Мер Кропивницького сподівається на допомогу Президента і народних депутатів

Перегляди: 3336

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович та народний депутат Костянтин Яриніч розповіли про спільні плани, які вони втілюватимуть у життя в місті у 2019 році.

Вони дали брифінг сьогодні, 26 жовтня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«До інтересів міста ми залучали депутатів, які є зацікавлені в розвитку міста. У нас є позиції, що ми хочемо виконати в 2019 році, – зазначив міський голова Андрій Райкович. - Ми повинні вирішити питання транспорту (транспортного сполучення) щоб ліквідувати "тупікові" зони в мікрорайонах. Це Балашівка та Озерна Балка, які потрібно вдосконалити, щоб вони мали сполучення з центром міста за мінімальний проміжок часу. Багато треба зробити у сфері реформування медичного простору».

«2019 року плануємо почати проект "Хірургічний корпус" лікарні швидкої допомоги. Ми плануємо виділити в межах 30 мільйонів гривень з міського бюджету. Також ми маємо деякі гарантії, що Петро Олексійович Порошенко надасть відповідну допомогу в цьому плані. Є менші проекти але більш значені і навіть декілька з них вже стартували. Це проект шляхопроводу по провулку Об’їзний і об’єкт "Арка"», – додав він.

Міський голова вважає, що наступний рік пройде з максимальною інтенсивністю, адже старт вже зроблено, й проблеми, які турбували громаду міста, вирішуються.

«Також є проблемні питання з фінансуванням освіти. Всі переймаються цим питанням, але вирішення ще немає. Тому ми з бюджету міста в межах 70 мільйонів гривень утримуємо школи. Це є не наше пряме зобов’язання, хоча це додаткове бюджетне навантаження і воно практично вимагає від нас зменшити бюджет розвитку», – наголосив Андрій Райкович.

З цими питаннями мер міста планує звертатись за допомогою до депутатів Верховної Ради.

«Мене тішить, як розвивається медицина в місті, – зазначив народний депутат Костянтин Яриніч. - У нас є що показувати та чим пишатися. Але є великі плани на 2019 рік, особливо щодо теплозбереження. Ми вже почали міняти вікна в освітніх закладах, та на цьому ми не зупиняємось. Ми будемо утеплювати також багатоповерхівки, саме під’їзди. Хочеться, звичайно, утеплити спочатку ті будинки, які потребують першочергової допомоги».