Нардеп з Кропивницького заплутався в українській народній казці (СКРІН)

Перегляди: 2714

Народний депутат Олександр Горбунов («Народний фронт») переплутав сюжет української народної казки «Колосок».

Він посилався на неї у своєму дописі на Facebook, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Все більше останнім часом, коли бачу на сторінках соціальних мереж деяких контролерів та інспекторів, згадую про українську народну казку "Колосок", коли миші, не роблячи нічого, прибігали до столу з великою ложкою, - сказано в дописі. - Я вже замовив достатню кількість екземплярів цієї книжечки на подарунки таким людям і обов’язково це зроблю. Може не читали. Цю дірку у вихованні треба залатати! І яка різниця, в якому віці, було б бажання».

Йдеться про українську народну казку, в якій півник, знайшовши колосок, намолотив зерна, зробив з нього борошно та напік пиріжків. Двоє ж мишей, попросивши поїсти, нічого не отримали, бо не заслужили, змарнувавши час на пісні й танці.

Водночас наведений вище допис Горбунова - вже виправлений. Історія виправлень вказує на те, що спочатку обранець писав про півника-ледаря: «Все більше останнім часом, коли бачу на сторінках соціальних мереж деяких контролерів та інспекторів, згадую про українську народну казку "Колосок", коли півник, не роблячи нічого, прибігав до столу з великою ложкою...»

Олександр Горбунов має на увазі ситуацію з реконструкцією станції переливання крові у Кропивницькому. За словами депутата, фінансові надходження з держбюджету на це - саме його заслуга.