Житель села під Кропивницьким заявив, що після сварки з сільським головою позбувся землі (ФОТО)

Перегляди: 3620

Житель Созонівки Кіровоградського району Михайло Романенко стверджує, що в нього незаконно відібрали землю.

Про це він розповів кореспонденту CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Созонівська сільська рада три рази поспіль скасовувала рішення на право користування нашою земельною ділянкою. Два рази до цього суд скасовував рішення сільської ради й повертав нам користування землею», – стверджує Романенко.

За словами постраждалого, він декілька разів звертався до сільської ради з питанням порушення законодавства, на що іноді навіть не отримував відповіді.

«Дмитро Пузаков (сільський голова. - Ред.) сказав, що він не розуміє про що йде мова. Потім сільська рада, посилаючись на статтю 79 Закону України "Про місцеве самоврядування" (ця стаття передбачає дострокове припинення повноважень сільського голови. - Ред.) прийняла рішення відмовити громадянину Романенку в звернені №435. Також рекомендували сільському голові не приймати від мене ніяких звернень», – додав селянин.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Дмитро Пузаков[/caption]

Сільський голова стверджує, що його вини немає, адже земельну ділянку надали тимчасово: «У громадянина Романенка особисто ніхто нічого не забирав. У 2011 році дружині Михайла виділили ділянку землі в тимчасове користування. На сьогоднішній день не було належно оформлених документів для користування землею. Потім виникла потреба віддати ділянку учаснику АТО».

Щодо ігнорування звернень Михайла Романенка сільський голова відповів, що, відповідно до статті 8 Закону України «Про звернення громадян», він нічого не порушив: «Романенко звертається вже неодноразово лише по одним і тим самим питанням, на які він вже отримував відповіді. Саме тому було видане розпорядження про відмову в наданні відповіді відповідно до статті 8 Закону України».

Нагадаємо, що це вже не перша заява про бездіяльність сільської ради Созонівки. Раніше люди скаржились на каналізацію, яка почала стікати прямо в ставок.

Михайло Романенко був сільським головою Созонівки з 1990-го по 1994 рік.