У Кропивницькому презентували «Таємниці Байгорода Юрія Яновського» (ФОТО)

Перегляди: 1274

Видавництво «Імекс» разом із авторським колективом в актовій залі Кропивницького інженерного коледжу презентували одну із кращих місцевих книг.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перед учасниками презентації виступили майже усі представники команди. Літературознавці й історики представили «Байгород» Юрія Яновського в широкому контексті бурхливих, малознаних подій сторічної давнини, що вирували в нинішньому Кропивницькому.

Директор видавництва Тамара Самиляк саме презентацією «Байгорода» анонсувала «Осінній книговир» - серію презентації книжок, що вийшли або найближчим часом вийдуть у видавництві «Імекс», зокрема, «Роки боротьби 1917-1922 рр. на Єлисаветчині. Український погляд. 1917-1918 рр. Початок революційної стихії» та «Історичний календар Кіровоградщини на 2019 рік».

Про передумови, ідею видання «Байгорода» учасникам презентації розповів головний ініціатор проекту Богдан Стасюк. Від Юрія Митрофаненка присутні почули про Єлисаветградське народне повстання 1918 року, а Максим Сінченко розповів про реальні історичні події, що стали передумовою появи повісті Юрія Яновського.

Учасників презентації привітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

«Директор «Імекса» анонсувала, що черговими у рамках «Осіннього книговиру» стануть презентації книг «Роки боротьби 1917-1922 рр. на Єлисаветчині» та «Історичний календар Кіровоградщини на 2019 рік». Від себе хочу до додати, що ці два проекти були реалізовані завдяки обласній програмі розвитку книговидання і книгорозповсюдження. Саме за кошти обласного бюджету, а в цьому році їх передбачено 290 тисяч гривень, були видані ці і інші книги, які читатимуть на Кіровоградщині. Запевняю, що ми не обійшли увагою і «Таємниць Байгорода», частину тиражу вирішено викупити для наших бібліотек», - відзначив Сергій Коваленко.

Перший заступник також наголосив, що обласна влада підтримує ініціативу проведення презентаційного «Осіннього книговиру» і у листопаді планується презентація книги відомої журналістки Світлани Орел – «Ті, хто не хотів помирати мовчки…», присвяченої страшній трагедії нашого народу - Голодомору 1932-1933 років. Ця книга теж вийде у рамках обласної програми книговидання.