У Кропивницькому хочуть зробити дітей видимими для водіїв

Перегляди: 1327

Чого вдалося досягнути активістам Кропивницького в рамках проекту «Будь видимим», у прес-центрі CBN сьогодні, 14 листопада, розповіли члени агенції сталого розвитку «Хмарочос».

Проект розрахований на дітей, а через них - на батьків і усе суспільство.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами директорки «Хмарочосу» Ірини Ткаченко, з липня представники поліції та громадські активісти провели більше 230 різноманітних просвітницьких заходів.

За цей час 3400 малюків отримали флікери, які дають змогу водіям побачити пішохода у темну пору доби за 300 метрів. Вже завтра нові набори для створення світловідбивних брелоків активісти передадуть до шкіл міста. В той же час, зізнався автор ідеї Сергій Ткаченко, в рамках проекту вони змогли охопити 7 тисяч дітей у Кропивницькому, та захистити і зробити «видимими» треба майже 40 тисяч хлопчиків і дівчаток. За статистикою, з початку року в Кропивницькому сталося 624 ДТП.

З іншого боку, проект вийшов з Кропивницького і поширився на Світловодськ, Маловисківську та Новоукраїнську ОТГ. Про нього заговорили в Україні.

Усю інформацію про проект можна прочитати та побачити на сторінці «Хмарочосу» у Facebook.

Зараз триває тиждень безпеки дорожнього руху.