Активісти «Pitbull Кропивницький» відзвітували за півроку роботи

Перегляди: 2297

Проект «Pitbull Кропивницький» працює в обласному центрі вже півроку.

Про це під час прес-конференції сьогодні, 19 листопада, повідомив організатор «Pitbull Кропивницький» Олексій Тихонов, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«З 18 травня рух стартував у Кропивницькому, до цього активісти понад два роки працювали у Києві й Одесі. Очікувалося, що результати будуть кращими, але – що маємо. Зі 100% того, що оформлювалося, з нашою допомогою десь 20-25%», - сказав він.

Раніше, аби виявити нетверезих водіїв, активісти виїжджали на рейди раз на тиждень. Наразі через брак часу – один-два рази на місяць.

«За півроку роботи патрульна поліція склала 460 адміністративних протоколів за статтею 130. Відсотків 25-30 – за допомогою та інформацією учасників проекту. З їхньою допомогою фіксувалося  і керування автомобілем напідпитку, також їх задіювали як свідків всієї процедури за статтею 130», - додала заступниця начальника управління патрульної поліції в області Марія Журавель.

Наразі є судові рішення по 226 протоколам, 150 із яких передбачає позбавлення права керування авто на один рік та накладення штрафу тощо.

Нагадаємо, у Кропивницькому стартував громадський проект Pitbull, його учасники підтримують безпеку на вулицях. Вони чергують біля нічних розважальних закладів, аби попередити водіння відвідувачів у нетверезому стані.