У Кропивницькому презентували книгу про трагедію українського народу – Голодомор (ФОТО)

Перегляди: 1746

Вчора, 23 листопада, в обласному краєзнавчому музеї презентували книгу журналістки Світлани Орел «Ті, хто не хотів помирати мовчки…», присвячену страшній трагедії нашого народу - Голодомору 1932-1933 років, повідомляє кореспондент CBN.

«Страшні сторінки Голодомору 1932 – 1933 років назавжди залишаться в пам'яті українського народу на генетичному рівні. Тоді, в часи Радянського Союзу, не можна було про це говорити. Саме з 1991 року, коли Україна здобула незалежність, почали відкриватися архіви, готуватися виставки. Одна з них – "Україна 1932 – 1933. Геноцид голодом" сьогодні представлена в краєзнавчому музеї, - сказав перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко. – Також ми презентуємо книгу Світлани Орел. На сторінках цієї книги ми знайдемо розповіді про простих людей, які, не зважаючи на ситуацію в якій жили, на ту владу, яка панувала на той час, чинили опір експериментам радянської влади над українським народом».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Книга вийшла в рамках обласної програми книговидання і книгорозповсюдження.